21 maart 2018

Wie ben ik?

Ik ben Johan Lapidaire van Lapidaire Advies.

U kunt mij inzetten voor advies, begeleiden, uitgeven en interim. Waarom die vier gebieden?
Ik ben een geboren dienstverlener, bouwjaar 1957. Oorspronkelijk afkomstig uit het zuiden van het land: Brabant. Daar al heel jong ervaring opgedaan in de horeca en in 1976 cum laude afgestudeerd aan de hotelschool van Heerlen. Stage gelopen in Zwitserse en Amsterdamse hotels en daar blijven werken. Via een dienstverband bij Vedior HotelServices (horeca-uitzendbureau) in Amsterdam in dienst gekomen bij SVH; de Stichting Vakbekwaamheid Horeca. Daar vele jaren gewerkt in heel wat verschillende functies: als onderzoeker en ontwikkelaar (O&O’er), als projectmanager, als productmanager, als accountmanager, als uitgever; om er maar een paar te noemen. Met name in mijn rol als uitgever was ik “wereldberoemd” in de wereld van het horeca-beroepsonderwijs in Nederland en bij velen bekend onder de naam ‘Johan van de boeken’. Die titel past eigenlijk nog steeds bij mij en de doelen die ik ambieer met Lapidaire Advies, Lapidaire Begeleiden, Lapidaire Uitgeven en Lapidaire Interim.

Na ruim een kwart eeuw terecht gekomen bij Hyberink en van daaruit ervaring opgedaan met het digitaal ontsluiten van door klanten zelf ontwikkelde leermaterialen.

Al die ervaringen gebundeld zorgen voor een gezonde bagage voor het starten met Lapidaire Advies. Feitelijk ook een netwerkorganisatie, waarmee ik partijen bij elkaar breng om samen te bouwen aan een prettige win-win-situatie.

In het dagelijks leven ben ik al meer dan 35 jaar getrouwd met dezelfde vrouw, ben vader van drie kinderen, die allen een relatie hebben en samen ervoor gezorgd hebben, dat ik trotse opa ben van twee kleindochters en twee kleinzoons.

Ik ben een relatiebeheerder en netwerker pur sang. Daar maak ik bij het uitvoeren van mijn werkzaamheden op een hele vanzelfsprekende wijze optimaal gebruik van. Klantgericht denken is mij met de paplepel ingegoten.

Administratief zijn mijn zaken altijd goed voor elkaar. Daar kunt u op vertrouwen. Dit combineer ik op natuurlijke wijze met mijn organisatorische aanleg, die ik inmiddels in ruime mate bij heel veel projecten en opdrachten gebruikt heb.

Huiskamerrestaurant Lapidaire is jarenlang mijn hobby geweest; samen met mijn echtgenote runden we hobbymatig een kleinschalig restaurant met eens per 14 dagen gasten. Over klant- of gastgerichtheid besproken.

Tot slot ben ik ook senior expert bij de PUM. In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen word ik bij tijd en wijle naar het buitenland gestuurd om ook daar heel lapidair (kort en kernachtig dus) mijn professionele bekwaamheden in te zetten onder het mom van onbetaald  ontwikkelingswerk.