Spring naar inhoud

Wie ben ik?

Ik ben Johan Lapidaire van Lapidaire Advies.

U kunt mij inzetten voor advies, begeleiden, uitgeven en interim. Waarom die vier gebieden?
Ik ben een geboren dienstverlener, bouwjaar 1957. Oorspronkelijk afkomstig uit het zuiden van het land: Brabant. Daar al heel jong ervaring opgedaan in de horeca en in 1976 cum laude afgestudeerd aan de hotelschool van Heerlen. Stage gelopen in Zwitserse en Amsterdamse hotels en daar blijven werken. Via een dienstverband bij Vedior HotelServices (horeca-uitzendbureau) in Amsterdam in dienst gekomen bij SVH; de Stichting Vakbekwaamheid Horeca. Daar vele jaren gewerkt in heel wat verschillende functies: als onderzoeker en ontwikkelaar (O&O’er), als projectmanager, als productmanager, als accountmanager, als uitgever; om er maar een paar te noemen. Met name in mijn rol als uitgever was ik “wereldberoemd” in de wereld van het horeca-beroepsonderwijs in Nederland en bij velen bekend onder de naam ‘Johan van de boeken’. Die titel past eigenlijk nog steeds bij mij en de doelen die ik ambieer met Lapidaire Advies, Lapidaire Begeleiden, Lapidaire Uitgeven en Lapidaire Interim.

Na ruim een kwart eeuw terecht gekomen bij Hyberink en van daaruit ervaring opgedaan met het digitaal ontsluiten van door klanten zelf ontwikkelde leermaterialen.

Al die ervaringen gebundeld zorgen voor een gezonde bagage voor het starten met Lapidaire Advies. Feitelijk ook een netwerkorganisatie, waarmee ik partijen bij elkaar breng om samen te bouwen aan een prettige win-win-situatie.

In het dagelijks leven ben ik al meer dan 43 jaar getrouwd met dezelfde vrouw, ben vader van drie kinderen, die allen een relatie hebben en samen ervoor gezorgd hebben, dat ik trotse opa ben van twee kleindochters en vier kleinzoons.

Ik ben een relatiebeheerder en netwerker pur sang. Daar maak ik bij het uitvoeren van mijn werkzaamheden op een hele vanzelfsprekende wijze optimaal gebruik van. Klantgericht denken is mij met de paplepel ingegoten.

Administratief zijn mijn zaken altijd goed voor elkaar. Daar kunt u op vertrouwen. Dit combineer ik op natuurlijke wijze met mijn organisatorische aanleg, die ik inmiddels in ruime mate bij heel veel projecten en opdrachten gebruikt heb.

Huiskamerrestaurant Lapidaire is jarenlang mijn hobby geweest; samen met mijn echtgenote runden we hobbymatig een kleinschalig restaurant met eens per 14 dagen gasten. Over klant- of gastgerichtheid besproken.

Verderben ik ook senior expert bij de PUM geweest. In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen werd ik bij tijd en wijle naar het buitenland gestuurd om ook daar heel lapidair (kort en kernachtig dus) mijn professionele bekwaamheden in te zetten onder het mom van onbetaald  ontwikkelingswerk. Inmiddels hebben PUM en ik afscheid van elkaar genomen.

Inmiddels heb ik ook ruime praktijkervaring als opgedaan examinator; en wel bij Examinerings- en Certificeringbedrijf Cinses. Daar neem ik theorie- en praktijkexamens af voor het Diploma Leermeester en sta de ondernemer met raad en daad bij om alle examens soepel en kandidaatgericht te laten verlopen.

Verder is de VSHO heel belangrijk voor mij geworden. Daar vervul ik de rol van uitvoerend secretaris voor deze buitengewoon nuttige vereniging van vmbo-scholen met een HBR-opleiding (HBR staat voor Horeca, Bakkerij en Recreatie). Van agenda tot notulen en alles wat daar vanuit het bestuur tussenligt komt daarbij op mijn bordje terecht: om daarna perfect uitgevoerd te worden. Met veel plezier ondersteun ik docenten en directies van de deelnemende scholen. Ik vervul als wedstrijdsecretaris een belangrijke rol bij uitvoering van de Nederlandse Kampioenschappen Koken en Serveren van de VSHO.

Ook voor het Gastronomisch Gilde vervul ik bij tijd en wijle ondersteunende werkzaamheden. Met name bij de Jonge Garde van deze vereniging.

Tot slot vul ik mijn vrijgekomen tijd met chauffeurs- en promotiewerkzaamheden voor Fortune Coffee. Met veel plezier rijd door het hele land met een bus met aanhanger en help ondernemers/franchisenemers van Fortune Coffee bij het pionieren: dit is het op zeer originele wijze werven van nieuwe klanten voor het bedrijfsmatig verzorgen van de warmedrankenvoorziening.

Al deze ervaringen én het bijbehorend netwerk zet ik vol overgave graag in voor toekomstige opdrachtgevers van Lapidaire Advies.Johan@Lapidaire-Advies.nl
www.Lapidaire-Advies.nl
Ruimtebaan 112
2728 MC Zoetermeer
+31 653 977 265
NL 09 RABO 0334 5922 75
KvK 51291355
BTW nr. NL051041194B01